News Alert   Începe revoluţia anti-Putin! Legionarii vor mărşălui spre Moscova pentru a-l răsturna de la putere pe dictator

  • Partizanii pro-Ucraina au atacat forţele ruseşti de la graniţa cu Ucraina
  • Mii de voluntari se îndreaptă cu viteză spre Moscova pentru a-l răsturna pe dictatorul care conduce Rusia cu o mână de fier de peste două decenii.
  • Partizanii fac parte din Legiunea Rusia Liberă, un grup care se opune regimului lui Putin şi susţine instaurarea democraţiei în Rusia.
  • Legiunea foloseşte steagul alb-albastru-alb în loc de steagul oficial alb-albastru-roşu al Rusiei.
13044 afișări
Imaginea articolului Începe revoluţia anti-Putin! Legionarii vor mărşălui spre Moscova pentru a-l răsturna de la putere pe dictator

Imagine generată de Midjourney (AI)

Grupul paramilitar de partizani ruşi care se opun regimului lui Vladimir Putin a anunţat că va organiza un marş spre Moscova pentru a cere demisia preşedintelui.

Legiunea Rusia Liberă, care susţine că are mii de membri în toată Rusia, a declarat că va începe marşul.

Legiunea a mai transmis că scopul său este de a „elibera Rusia de dictatura lui Putin” şi de a „restabili democraţia şi drepturile omului”.

Gruparea a fost fondată pe 10 martie 2022, face parte din Legiunea Internaţională a Ucrainei. Este format din dezertori din Forţele Armate Ruse şi alţi voluntari ruşi, dintre care unii au emigrat în Ucraina, transmite The Times.

Grupul susţine că are celule clandestine în mai multe oraşe ruseşti şi că a efectuat mai multe atacuri împotriva forţelor de securitate şi a infrastructurii guvernamentale, şi că este solidar cu Ucraina, unde forţele guvernamentale se confruntă cu separatiştii pro-ruşi sprijiniţi de Moscova în estul ţării.

În mai 2023, Legiunea şi Corpul de Voluntari rus au lansat o incursiune în Rusia, în districtul Grayvoronsky, regiunea Belgorod, urmărind crearea unei zone demilitarizate de-a lungul graniţei pentru a stopa bombardamentele de artilerie rusă în Ucraina de pe teritoriul rus. 

Este o legiune de voluntari străini, compusă momentan din două batalioane. Culorile steagului grupării sunt alb-albastru-alb în loc de cele ale drapelului oficial alb-albastru-roşu al Rusiei, iar sloganul este "Pentru Rusia! Pentru libertate!". 

În martie 2023, Curtea Supremă a Rusiei a declarat Legiunea drept grupare teroristă, iar cetăţenii care i se alătură riscă până la 20 de ani de închisoare. 

Actualul comandant este Maximillian Andronnikov „Cezar”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici