Incidente la evacuarea unui imobil din Lyon, ocupat ilegal de către cetăţeni români

Evacuarea unui imobil situat în apropierea Gării Perrache din Lyon şi ocupat ilegal de către aproximativ 50 de cetăţeni români s-a soldat cu incidente.

120 afișări
Imaginea articolului Incidente la evacuarea unui imobil din Lyon, ocupat ilegal de către cetăţeni români

Incidente la evacuarea unui imobil din Lyon, ocupat ilegal de către cetăţeni români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul unei intervenţii a poliţiei de evacuare a unui imobil ocupat ilegal de aproximativ 50 de persoane originare din România, dintre care jumătate sunt copii, familiile s-au dispersat în stradă, blocând circulaţia. Pentru a debloca circulaţia rutieră, poliţiştii au făcut uz de gaze lacrimogene şi bastoane, relatează Le Monde, în pagina elctronică de luni.

"O femeie din România a trebuit evacuată de către pompieri", a anunţat un activist prezent la faţa locului. "Copiii, între care bebeluşi, sunt foarte deranjaţi de gaze", a adăugat el.

Aproximativ 20 de vehicule ale poliţiei au fost mobilizate la faţa locului în vederea menţinerii familiilor pe trotuar.

Mişcarea împotriva Rasismului şi pentru Prietenia între Popoare (MRAP), prezentă, de asemenea, la faţa locului, a denunţat "folosirea fără discernământ şi în mod inadmisibil a forţei împotriva copiilor" şi a denunţat "încă o evacuare care încalcă total circulara din 26 august 2012 a dreptului francez şi tratatele internaţionale, care obligă la un diagnostic şi soluţii alternative".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici