Incidente violente în Franţa la protestele împotriva reformei în domeniul muncii - FOTO, VIDEO

Poliţia franceză a folosit joi gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care manifestau împotriva reformelor în domeniul muncii, incidente violente având loc la Paris, Nantes, Toulouse, Rennes, Grenoble şi Montpellier, a anunţat Ministerul de Interne, potrivit Reuters online

4208 afișări
Imaginea articolului Incidente violente în Franţa la protestele împotriva reformei în domeniul muncii - FOTO, VIDEO

Incidente violente în Franţa la protestele împotriva reformei în domeniul muncii

Protestatarii au aruncat cu sticle, cutii de bere şi chiar cocteiluri molotov, fapt ce a determinat forţele de ordine să intervină.

Aproximativ 62 de persoane au fost arestate la nivel naţional, a precizat Ministerul de Interne de la Paris, care a mai adăugat că 15 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi în cursul confruntărilor violente.

 

Poliţia a declarat că între 12.500 şi 13.500 de persoane au participat la protestele din Paris.

Noua lege ar drept scop să facă mai flexibilă legislaţia franceză în domeniul muncii, firmele primind puteri sporite în ceea ce priveşte stabilirea condiţiilor de muncă, însă sindicatele indică faptul că legea ar face mai uşoară concedierea angjaţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici