Incidentul de la Fort Hood, cel mai sângeros atac care s-a produs într-o bază militară din SUA - VIDEO

Atacul armat soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 31, care s-a produs joi în tabăra militară de la Fort Hood, din Texas (sudul Statelor Unite), este cel mai sângeros eveniment produs într-o bază militară americană.

139 afișări
Imaginea articolului Incidentul de la Fort Hood, cel mai sângeros atac care s-a produs într-o bază militară din SUA - VIDEO

Incidentul de la Fort Hood, cel mai sângeros atac care s-a produs într-o bază militară din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În mai, un sergent al armatei americane a fost arestat pentru că a deschis focul într-un spital militar din Bagdad, provocând moartea a cinci camarazi. Agresorul, sergentul John M. Russell, fusese trimis în Irak pentru a treia oară şi făcea parte dintr-un program de consiliere "psihologică".

La 18 septembrie 2008, tot în Irak, un militar american a fost încarcerat pentru suspiciunea că şi-ar fi ucis cu două zile înainte doi camarazi în timpul unui schimb de focuri în baza irakiană Iskandariyah, la sud de Bagdad.

În 2005, un sergent a fost acuzat de moartea a doi ofiţeri americani ucişi într-o explozie la baza lor irakiană de lângă Tikrit.

În martie 2003, luna în care a fost invadat Irakul, un militar american a fost arestat după ce a lansat grenade împotriva a trei corturi ale unei baze americane din Kuweit, provocând moartea unui militar şi rănirea altor 13.

Atacurile sângeroase din bazele militare de pe teritoriul Statelor Unite sunt mai rare.

În mai 2007, cinci bărbaţi suspectaţi că ar fi islamişti radicali au fost arestaţi de poliţia federală (FBI) şi găsiţi ulterior vinovaţi de complot în vederea uciderii unor militari la bazele armatei americane din Fort Dix (New Jersey).

Aceştia, trei albanezi din Macedonia, un palestinian din Iordania şi un bărbat născut în Turcia, locuiau la periferia oraşului Philadelphia (Pennsylvania). Ei au fost condamnaţi cu pedepse de la 30 de ani de închisoare la închisoare pe viaţă.

În afara bazelor militare, incidentele sângeroase sunt recurente în Statele Unite, unde posibilitatea de a dispune de armă este un drept constituţional.

La sfârşitul lui august, şapte persoane au fost ucise într-o tabără mobilă în Georgia. În aprilie, un bărbat de origine vietnameză a deschis focul într-un centru de primire a imigranţilor în statul New York, provocând moartea a 13 persoane.

Cel mai sângeros incident din istoria Statelor Unite (32 de morţi) s-a produs la 16 aprilie 2007 la Universitatea Virginia Tech. Înainte de acesta în 1991, la Killeen, în aporpiere de Fort Hood, un bărbat a deschis focul într-o cafenea provocând moartea a 22 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici