India efectuează cu succes un al doilea test cu rachetă nucleară

India a efectuat miercuri cu succes un al doilea test cu rachetă nucleară care urmează să fie instalată pe un submarin, după un prim test în luna februarie, au declarat surse militare.

32 afișări
Imaginea articolului India efectuează cu succes un al doilea test cu rachetă nucleară

India efectuează cu succes un al doilea test cu rachetă nucleară (Imagine: Mediafax Foto)

Această rachetă balistică de tip K-15, cu o rază de acţiune de 700 de kilometri, a fost lansată de la o bază din statul Orissa.

"Testul a decurs bine", a precizat un oficial din cadrul Ministerului Apărării. Aceeaşi rachetă K-15 fusese lansată la sfârşitul lunii februarie de pe un poligon situat în sud-estul Indiei.

Proiectilul trebuie să fie instalat pe un submarin cu propulsie nucleară, aflat în construcţie în India, care va fi supus în 2009 unor prime teste pe mare.

India, una din puterile care deţine bomba atomică, efectuează frecvent teste cu rachete de tip "Agni" ("foc" în sanscrită).

Racheta de tip Agni I poate lovi Pakistanul, drept pentru care New Delhi anunţă în prealabil Islamabadul în legătură cu astfel de teste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici