India se îndepărtează de Rusia. A condamnat uciderea civililor din Bucea şi a cerut o anchetă internaţională

India a condamnat „fără echivoc" uciderea în masă a civililor din Bucea şi a susţinut organizarea unei anchete independente asupra situaţiei.

6001 afișări
Imaginea articolului India se îndepărtează de Rusia. A condamnat uciderea civililor din Bucea şi a cerut o anchetă internaţională

Analiştii politici susţin că solicitarea arată o uşoară schimbare de poziţie din partea Indiei, care a fost presată de Occident să condamne invazia Rusiei, dar a refuzat.

Rapoartele recente privind uciderea civililor din Bucea sunt profund îngrijorătoare. Condamnăm fără echivoc aceste omoruri şi susţinem apelul pentru o anchetă independentă", a declarat TS Tirumurti, reprezentantul permanent al Indiei la ONU, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate.

Până în prezent, India s-a abţinut de la votarea rezoluţiilor Adunării Generale ONU care condamnă invazia rusă şi a încercat să echilibreze legăturile sale cu Moscova, solicitând în acelaşi timp încetarea violenţelor.

Chiar înainte ca Tirumurti să-şi ţină discursul, secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit la telefon cu ministrul indian de externe S. Jaishankar.

De asemenea, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a cerut anterior Indiei „să se gândească la poziţia pe care doreşte să o aibă atunci când cărţile de istorie vor fi scrise".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
india,
bucea,
anchetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici