Infrastructura Paris 2024 va fi livrată la timp şi cu respectarea bugetului

Parisul este pe drumul cel bun pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din acest an, toate infrastructurile urmând să fie gata la timp, în ciuda unor mici piedici, susţine compania publică Solideo.

307 afișări
Imaginea articolului Infrastructura Paris 2024 va fi livrată la timp şi cu respectarea bugetului

Infrastructura Paris 2024 va fi livrată la timp şi cu respectarea bugetului

Satul olimpic, dedicat sportivilor, va fi livrat la 1 martie de către SOLIDEO, compania publică responsabilă cu infrastructurile, a declarat miercuri preşedintele acesteia, Nicolas Ferrand, în faţa unui grup de senatori francezi.

"Aproximativ 500 de paturi care erau aşteptate pentru satul olimpic vor fi livrate abia în cursul lunilor aprilie, cu câteva săptămâni întârziere", a declarat Ferrand, subliniind "eforturile importante depuse" pentru a livra la timp Grand Palais către Paris 2024.

Probele de scrimă şi taekwondo vor avea loc la Grand Palais, la câţiva paşi de Champs Elysees.
"În total, sunt trei subiecte din 70 care au provocat probleme minore, fără a modifica programul global", a precizat Ferrand, adăugând că imobilul centrului acvatic, unde vor avea loc competiţiile de sărituri în apă şi înot sincron, va fi livrat cu o lună mai devreme decât era prevăzut, în martie.

Ferrand a subliniat că lucrările au fost realizate aproape în limitele bugetului, pentru un preţ de 1,412 miliarde de euro - faţă de 1,378 miliarde de euro preconizate.

Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, iar Jocurile Paralimpice se vor desfăşura între 28 august şi 8 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici