Primele 40 de inspecţii ale avioanelor Boeing 737 MAX 9 au fost finalizate

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a anunţat miercuri că inspecţiile unui prim grup de 40 de avioane Boeing 737 MAX 9 au fost finalizate, un obstacol cheie pentru a debloca în cele din urmă avioanele de la sol, după ce un panou de cabină s-a rupt în 5 ianuarie în timpul zborului, scrie Reuters.

827 afișări
Imaginea articolului Primele 40 de inspecţii ale avioanelor Boeing 737 MAX 9 au fost finalizate

Primele 40 de inspecţii ale avioanelor Boeing 737 MAX 9 au fost finalizate

Vineri, FAA declarase că 40 din cele 171 de avioane reţinute la sol trebuie să fie reinspectate înainte ca agenţia să analizeze rezultatele şi să stabilească dacă este sigur să permită Boeing MAX 9 să îşi reia zborul.

FAA a declarat miercuri că va „analiza în detaliu datele” obţinute în urma inspecţiilor înainte de a decide dacă avioanele îşi pot relua zborurile.

Alaska Airlines şi United Airlines, cele două companii aeriene americane care folosesc avioanele şi care au finalizat inspecţiile, au fost nevoite să anuleze sute de zboruri începând de săptămâna trecută şi au anulat toate zborurile MAX 9 până miercuri. United a refuzat să comenteze. Alaska şi Boeing de asemenea nu au comentat.

Marţi, Boeing l-a numit pe amiralul în retragere al Marinei americane Kirkland H. Donald pentru a-l consilia pe directorul general al producătorului de avioane cu privire la îmbunătăţirea controlului calităţii.

Procesele de producţie ale Boeing au fost analizate cu atenţie de când un panou s-a smuls de pe avionul Alaska Airlines în timpul zborului din această lună, lăsând o gaură pe partea laterală a avionului. Incidentul a reaprins îngrijorările cu privire la avioanele Boeing la câţiva ani după accidentele care au provocat moartea a 346 de persoane.

Investitorii sunt, de asemenea, îngrijoraţi de posibilele întârzieri la livrările de aeronave.

Miercuri, preşedintele Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) şi şeful FAA pentru siguranţă le vor prezenta senatorilor o informare privind ancheta.

Kirkland Donald va conduce o echipă de experţi externi în evaluarea practicilor de calitate la Boeing Commercial Airplanes şi la lanţul său de aprovizionare şi va oferi recomandări directorului general al Boeing, David Calhoun, şi consiliului de administraţie.

Calhoun va vizita miercuri instalaţiile de producţie ale Spirit AeroSystems, care deschide noi file în Wichita, Kansas, pentru a discuta cu angajaţii alături de directorul executiv al acestei companii, Pat Shanahan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici