Înregistrări ale poliţiei în cazul bărbatului decapitat, difuzate pe internet

Un poliţist care a asistat la decapitarea unui tânăr care călătorea cu un autocar prin Canada a spus că a văzut cum agresorul ciopârţea bucăţi din corpul victimei, potrivit înregistrării unei discuţii între poliţişti, apărută pe internet, relatează CNN.

27 afișări
Imaginea articolului Înregistrări ale poliţiei în cazul bărbatului decapitat, difuzate pe internet

Înregistrări ale poliţiei în cazul bărbatului decapitat într-un autocar, difuzate pe internet

Potrivit casetei care conţine înregistrarea transmisiei radio, un poliţist de la Royal Canadian Mounted Police (RCMP) îl numeşte pe atacator "viezure" şi spune că este înarmat cu un cuţit şi cu foarfeci şi că "pângăreşte corpul în faţa autocarului, în acest moment".

Pe caseta care durează aproape 80 de secunde, ofiţerii continuă să detalieze mişcările agresorului până când unul dintre ei raportează: "Viezurele este în spatele autocarului ciopârţind bucăţi din corp, pe care le mănâncă".

Reprezentanţii RCMP au spus că aceste casete reprezintă "comunicări operaţionale ale poliţiei, de aceea nu sunt destinate publicului".

Poliţia a spus că nu a dat permisiunea ca aceste transmisiuni radio să fie folosite, încărcate pe site-ul LiveLeak.com şi preluate de alte site-uri.

Vince Weiguang Li, de 40 de ani, riscă să fie condamnat pentru crimă de gradul doi pentru că a măcelărit un tânăr de 22 de ani, pe care rudele şi prietenii l-au identificat drept Tim McLean. Poliţia nu a confirmat încă identitatea victimei.

Cei doi se aflau miercuri seară într-un autocar, într-o zonă izolată, mergând din Edmonton, Alberta spre Winnipeg, Manitoba.

Pasagerii au spus că tocmai se întorseseră la autocar după o pauză, când suspectul, aparent fără niciun motiv, l-a înjunghiat de zeci de ori pe bărbatul care stătea lângă el. După aceea, agresorul şi-a decapitat victima şi i-a măcelărit corpul.

Şeful lui Li a spus că este şocat să afle că angajatul său model este acuzat de un astfel de atac sângeros. Vincent Augert, care deţine o companie de distribuţie de ziare în Edmonton, a spus că Li era unul dintre angajaţii săi de bază.

"Era foarte punctual şi întotdeauna curat îmbrăcat. Era un om foarte politicos. Nu am avut niciun motiv să îl concediem până să se întâmple asta", a declarat Vincent Augert, care a precizat că Li lucrează pentru el din iulie anul trecut.

Augert a spus că Li l-a sunat în urmă cu două săptămâni pentru a-i spune că are nevoie de o zi-două libere pentru a se duce în Winnipeg pentru un interviu la sfârşitul lui iulie. Li a lăsat un mesaj cu zilele în care urma să lipsească, după care nu a mai apărut la muncă. Augert a spus că îl înţelegea greu pe Li câteodată, pentru că vorbea repede şi avea un puternic accent chinezesc.

Acesta l-a sunat joi pe Li, pe mobil, şi i-a răspuns soţia lui. Femeia i-a spus că nu mai ştie nimic de Li, care o anunţase că trebuie să plece pentru câteva zile din cauza unei probleme de familie.

Li a apărut în instanţă vineri, în Portage, La Prairie. El nu a răspuns când judecătorul l-a întrebat dacă îl va reprezenta un avocat, însă a dat uşor din cap când judecătorul l-a întrebat dacă îşi exercită dreptul de a nu face declaraţii.

Procurorul a cerut o examinare psihologică, însă judecătorul a spus că vrea să îi dea lui Li şansa de a se întâlni cu avocatul său. Marţi, Li va apărea din nou în instanţă.

Crimă a creat o vastă comunitate online, cu zeci de mii de persoane care şi-au manifestat susţinerea pentru familia McLean şi s-au arătat dezgustaţi de atacator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici