Intenţionează Rusia să utilizeze arme nucleare în Ucraina? Răspunsul lui Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat că administraţia sa va trimite Ucrainei un număr mic de sisteme de rachete de înaltă tehnologie cu rază medie de acţiune.

15795 afișări
Imaginea articolului Intenţionează Rusia să utilizeze arme nucleare în Ucraina? Răspunsul lui Joe Biden

Liderul american a transmis de asemenea: "Ştiu că mulţi oameni din întreaga lume sunt îngrijoraţi de utilizarea armelor nucleare", potrivit Sky News.

"În prezent, nu vedem niciun indiciu că Rusia are intenţia de a folosi arme nucleare în Ucraina, deşi retorica ocazională a Rusiei de a agita sabia nucleară este în sine periculoasă şi extrem de iresponsabilă" a declarat preşedintele Statelor Unite.

"Permiteţi-mi să fiu clar: orice utilizare a armelor nucleare în acest conflict, la orice scară, ar fi complet inacceptabilă pentru noi, precum şi pentru restul lumii, şi ar atrage consecinţe grave" a adăugat Biden.

Potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani, Rusia are un inventar total de 5.977 de focoase nucleare, cele mai multe din lume.

Prin comparaţie, SUA au 5.428, în timp ce Franţa are 290, iar Marea Britanie 225.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici