Interpretul impostor de la ceremonia lui Mandela a fost vizat de acuzaţii de crimă şi răpire

Interpretul în limbajul semnelor care a stat în spatele preşedintelui SUA, Barack Obama, şi care este considerat a fi un impostor a fost vizat, în trecut, de acuzaţii precum crimă şi tentativă de crimă, răpire, viol şi furturi, informează presa sud-africană.

1153 afișări
Imaginea articolului Interpretul impostor de la ceremonia lui Mandela a fost vizat de acuzaţii de crimă şi răpire

Interpretul impostor de la ceremonia lui Mandela a fost vizat de acuzaţii de crimă şi răpire

Thamsanqa Jantjie susţine că este calificat pentru efectuarea de traduceri în limbajul semnelor, explicând însă că are schizofrenie. Guvernul sud-african a prezentat scuze în urma scandalului generat de prezenţa acestui individ în jurul unor lideri politici de nivel global, precum preşedintele SUA, Barack Obama.

Potrivit site-ului sud-african eNCA, în cazierul judiciar al lui Thamsanqa Jantjie figurează, în perioada 1994-2003, acuzaţii de crimă, tentativă de crimă, viol, răpire, furt, jaf şi acte de vandalism.

Din motive procedurale, Procuratura din Africa de Sud a comunicat că nu poate confirma, dar nici infirma informaţiile privind acuzaţiile aduse în trecut interpretului. "Nu putem confirma că a fost inculpat în trecut, dar nici nu putem nega. În acest moment, nu există niciun proces care să îl vizeze", a declarat Nathi Mncube, purtătorul de cuvânt al Procuraturii.

Însă, potrivit eNCA, Thamsanqa Jantjie a fost unul dintre cei trei suspecţi implicaţi într-o crimă, într-un caz din 2003, fără însă a fi condamnat din lipsă de probe, dar şi pentru că suferă de probleme psihice. Bărbatul a stat la închisoare trei ani, într-un caz de furt, şi a fost achitat într-un caz de viol.

În cursul ceremoniilor pentru omagierea lui Nelson Mandela, Jantjie s-a aflat la doar câţiva metri de preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, de preşedintele SUA, Barack Obama, de liderul cubanez Raul Castro şi de văduva lui Mandela, Graca Machel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici