INTERVIU | Ambasadorul Rusiei în România, despre suspendarea sportivilor: O pedeapsă colectivă, caracteristică „regimurilor totalitare, mai ales naziste şi fasciste”

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, spune, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că suspendarea Rusiei la toate evenimentele sportive majore pe motiv de dopaj, arată o pedeapsă colectivă, care este caracteristică "regimurilor totalitare, mai ales naziste şi fasciste".

1576 afișări

„Rusia a primit vestea cu mare insatisfacţie, ca să vorbim diplomatic. Acest lucru este nedrept, ca să vorbesc corect politic, şi să nu folosesc termenul politizare. Este incorect din cel puţin două motive, lucrurile se vor desfăşura, vor fi apeluri la Curtea de Apel în Sport CAS. Există cel puţin două motive: în primul rând este o pedeapsă colectivă, care este caracteristică regimurilor totalitare, mai ales naziste şi fasciste- pedeapsa colectivă. În acelaşi timp este o dublă pedeapsă asupra unei singure aşa-zise fărădelegi comise. Există şi un al treilea motiv. Este o pedeapsă colectivă a oamenilor fără vină. Acum auzim diferite voci care spun că toţi atleţii ruşi ar trebui să fie interzişi de peste tot şi pentru totdeauna", a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

Interviul integral va fi difuzat joi de către agenţia MEDIAFAX.

„De ce? Au fost prinşi? Zeci, sute de sportivi nu au nimic de-a face cu asta, dar unele organisme internaţionale, aşa-zise anti-dopaj, care nu au reprezentarea Rusiei, şi care sunt dominate de oficiali americani, canadieni sau britanici, plătiţi inclusiv din banii Rusiei, din donaţiile făcute de Rusia, susţin că Rusia este un stat demonic. Dacă se întâmplă ceva, e evident o conspiraţie copleşitoare. Este o abordare rasistă. Dacă aşa ceva se spunea în organismele americane interne, oricine ar fi fost distrus imediat pentru că este sexist, rasist, WASP, etc. Imediat!", a mai spus oficialul rus.

Agenţia Mondială Anti-Doping a decis să suspende Rusia de la toate evenimentele sportive majore din următorii 4 ani, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020 şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Decizia a venit după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor.

„Dacă îmi spuneţi că ruşii se dopează, nu o fac mai mult ca occidentalii, chiar mai puţin. Dacă te uiţi la echipele de biatlon şi ski ale Norvegiei, sunt toţi asmatici? Ştiţi asta? Aduc sute de doze de medicamente anti-asmatice la Jocurile Olimpice. Sute, dacă nu chiar mii. Frumoasele gimnaste americane, campioane de la Jocurile Olimpice de la Rio. Există o fată afro-americană ce seamănă cu Serena şi Venus Williams în tenis, suferă de boală mentală şi foloseşte pe faţă narcotice şi alte medicamente care sunt interzise pentru că dopează. De ce? Pentru că are o permisie terapeutică.
Dacă ne ocupăm de sport în acest fel, putem doar spune că sportul a devenit o victimă pentru companiile farmaceutice uriaşe din Vest. Deci, cine conduce aceste sporturi? Companiile americane de farmaceutice care acţionează printr-o mână de oficiali din SUA, Canada şi Marea Britanie şi care îşi impun voinţa politizată asupra întregii comunităţi sportive internaţionale. Pentru cine? Asta este reacţia noastră Altfel, din câte ştiu, cu probleme similare se confruntă România, dar nu este treaba mea să intervin în acest subiect", a mai spus Valery Kuzmin.

WADA a decis excluderea Rusiei din toate competiţiile majore de sport pentru patru ani, din cauza problemelor de dopaj. Totuşi, sportivii pot concura ”pe cont propriu”, iar eventualele performanţe pe care le pot obţine, nu vor fi trecute în dreptul Rusiei. Acest lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimoice din 2018, când nu mai puţin de 168 de sportivi au concurat sub steag neutru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ambasador,
sport,
dopaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici