- Home
- Externe
- (03.04.2020, 14:45)
- Tudor Potra
Între Elveţia şi Italia, un munte întreg se aprinde în semn de solidaritate
- Muntele Matterhorn este iluminat seară de seară
- Mesajele de solidaritate se succed pe faţada sa în mai multe limbi
Urmărește
1602 afișări
Sursa foto: USA Today
Matterhorn, un munte mitic de la graniţa italiano-elveţiană, care se ridică la 4.478 de metri, se aprinde în fiecare noapte "ca un semn de speranţă şi solidaritate" în această perioadă a pandemiei Covid-19.
"Hope" (speranţă), "Solidaritate", steaguri italiene şi elveţiene, o inimă roşie gigantică pe un fundal alb: diferite imagini sunt trimise de un proiector situat la câteva sute de metri de unul dintre pereţii acestui munte emblematic, care arată ca o piramidă uriaşă şi a cărui siluetă ne este cunoscută de pe ambalajul ciocolatei Toblerone.
Acţiunea artistului elveţian Gerry Hofstetter, care transformă clădiri, monumente şi peisaje din întreaga lume în obiecte de artă efemere, este transmisă în direct de municipalitatea Zermatt şi este programată în prezent să dureze până la 19 aprilie, termenul limită pentru măsurile luate în Elveţia împotriva coronavirusului. "Ideea este să facem ceva frumos pentru oamenii din întreaga lume", a declarat pentru AFP Daniel Luggen, directorul Consiliului turistic din Zermatt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
-
Golful Mexic va fi redenumit „Golful Americii”. Trump a semnat ordinul executiv
-
Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina / Trump susţine că Putin distruge Rusia pentru că nu pune capăt războiului
"Matterhorn este un simbol important pentru noi, pentru Elveţia, un simbol care străluceşte peste tot în lume şi când îl aprindem aşa, suntem convinşi că le dăm oamenilor speranţă", a adăugat el. Ca un dinte stâncos ce străpunge cerul, Matterhorn (Cervino în italiană) este unul dintre marile vârfuri ale alpinismului, cunoscut în special pentru faţa sa nordică, şi atrage de obicei mii de alpinişti în fiecare an. Acum, doar câte un lătrat de câine şi vuietul unui râu mai rupe tăcerea acestei văi adânci în care se află Zermatt, părăsită de turişti din cauza pandemiei coronavirusului. Dar satul vrea să fie solidar cu toţi cei care suferă în prezent şi intenţionează, prin aceste iluminări, să mulţumească tuturor celor care ajută la depăşirea acestei crize, în principal personalului medical. "Lumina este speranţă. Deci, dacă faci un mesaj cu lumină într-o situaţie ca cea cu care ne confruntăm acum, dai această speranţă. Matterhorn a fost aici încă înainte ca umanitatea să existe. Dacă te întorci în istorie, vezi că, atunci când au existat boli, arta a fost cea care a adus oamenii împreună pentru a găsi un viitor mai bun. Doar arta poate face asta", a declarat artistul Gerry Hofstetter.
În Elveţia, peste 430 de persoane au murit de la detectarea primului caz pe 24 februarie. Elveţia, cu o populaţie de 8,5 milioane de locuitori, este a şasea cea mai afectată ţară din Europa pentru numărul de persoane infectate după Italia, Spania, Germania, Franţa şi Regatul Unit, potrivit OMS. Acest lucru poate fi explicat în special prin faptul că este şi unul dintre statele care a efectuat cele mai multe teste, 139.330 până în prezent, dintre care 15% au fost pozitive. Cel mai afectat canton elveţian este Ticino, care se învecinează cu Italia. Drapelul Ticino este, de asemenea, proiectat pe Matterhorn. Ca răspuns la pandemie, guvernul elveţian a ordonat închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor şi comerţului nealimentar şi a interzis adunările a peste cinci persoane până la 19 aprilie, refuzând însă izolarea populaţiei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
O mai ții minte pe Maria Olaru? Cum arată acum fosta campioană de la Sydney și prin ce dramă a trecut
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe