Întreruperi de energie în China din cauza valului de căldură. Fabricile opresc activitatea ca măsură de urgenţă

Milioane de locuitori din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei au fost afectaţi de întreruperi bruşte ale energiei electrice, pe fondul unui val de căldură şi al secetei.

447 afișări
Imaginea articolului Întreruperi de energie în China din cauza valului de căldură. Fabricile opresc activitatea ca măsură de urgenţă

În oraşul Dazhou, în care locuiesc aproximativ 5,4 milioane de persoane, întreruperile de curent durează până la trei ore, potrivit presei locale.

Acestea spun că fabricile din provincie au fost nevoite să reducă producţia sau să oprească activitatea ca parte a măsurilor de urgenţă pentru a redirecţiona alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor, conform BBC.

Rezervoarele hidroenergetice sunt în prezent reduse până la jumătate, spun oficialii.

Temperaturile din Sichuan şi din provinciile învecinate au depăşit 40 grade Celsius în ultimele zile.

Ca urmare, cererea de electricitate pentru aerul condiţionat în birouri şi gospodării a crescut brusc, punând companiile de electricitate sub o presiune extremă.

Râul Yangtze, cel mai lung curs de apă din Asia, se află acum la niveluri minime record. În unele porţiuni, au fost înregistrate mai puţin de jumătate din precipitaţiile obişnuite.

În oraşul Wuhan, din provincia Hubei, râul nu a fost niciodată la cel mai scăzut nivel în această perioadă a anului de când au început înregistrările, în 1865.

Aprovizionarea cu apă potabilă pentru sute de milioane de oameni nu a fost încă afectată - dar există o lipsă de apă pentru irigarea culturilor.

Pompe şi rachete de însămânţare a norilor sunt desfăşurate pentru a proteja recolta din acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici