Iohannis la summitul extraordinar al NATO. Preşedintele, surprins într-o fotografie cu Joe Biden, Boris Johnson, Emmanuel Macron, Stoltenberg şi Geoană

Toţi liderii statelor membre s-au reunit pentru a discuta despre gestionarea crizei din Ucraina, care de o lună încoace, este invadată de trupele Rusiei. S-a discutat nu numai despre acordarea sprijinului Ucrainei, ci şi a Moldovei şi Georgiei, precum şi relaţiile NATO cu China.

11446 afișări
Imaginea articolului Iohannis la summitul extraordinar al NATO. Preşedintele, surprins într-o fotografie cu Joe Biden, Boris Johnson, Emmanuel Macron, Stoltenberg şi Geoană

Sursa Foto- Facebook, Klaus Iohannis

Pe 24 martie 2022 s-a desfăşurat Summitul extraordinar al NATO la care a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Toţi liderii statelor membre s-au reunit pentru a discuta despre gestionarea crizei din Ucraina, care de o lună încoace, este invadată de trupele Rusiei. S-a discutat nu numai despre acordarea sprijinului Ucrainei, ci şi a Moldovei şi Georgiei, precum şi relaţiile NATO cu China, transmite site-ul oficial al alianţei. 

În urma reuniunii, Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook ultima noutate privind apărarea statului român şi consolidarea Flancului Estic al Alianţei Nord-Atlantice. 

"NATO a aprobat Grupul de Luptă pe care l-am solicitat şi care va fi poziţionat în România! Este o veste foarte bună şi mă bucur că s-a decis constituirea sa atât de repede. Voi insista la reuniunea NATO de astăzi asupra necesităţii de a consolida mai bine Flancul Estic, unde este nevoie în continuare de o apărare foarte solidă şi serioasă. Vreau să transmit foarte clar: niciun român nu trebuie să se teamă, suntem parte din cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată. Militarii noştri sunt bine pregătiţi, România nu este în pericol, iar românii sunt în siguranţă".

 

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Bruxelles cu Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii. 

Cei doi lideri de stat au fost fotografiaţi alături de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, şi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. 

Au fost surprinşi pe cameră şi secretari ai cabinetului prezidenţial al lui Biden - Lloyd Austin, secretarul Apărării  (stânga), Jake Sullivan, consilier de securitate naţională al Statelor Unite (centru) şi Antony Blinken, secretarul de Stat (dreapta). 

În spatele lui Mircea Geoană se afla şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson. 

La întâlnire au mai fost prezenţi Nicolae Ciucă, premierul României, şi Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României.

 

Fotografia de grup a tuturor liderilor statelor membre NATO - sursa - Klaus Iohannis, Facebook 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici