Irakul nu este de acord cu sancţiunile impuse de SUA regimului din Iran, dar le va respecta

Guvernul Irakului nu este de acord cu sancţiunile impuse de Statele Unite regimului din Iran, dar se va conforma acestor măsuri pentru a-şi proteja interesele, a declarat marţi premierul irakian, Haider al-Abadi.

271 afișări
Imaginea articolului Irakul nu este de acord cu sancţiunile impuse de SUA regimului din Iran, dar le va respecta

Irakul nu este de acord cu sancţiunile impuse de SUA regimului din Iran, dar le va respecta

"În principiu, noi ne opunem sancţiunilor în regiune. Blocadele şi sancţiunile distrug societăţile, fără a slăbi regimurile politice", a afirmat Haider al-Abadi, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Considerăm impunerea de sancţiuni Iranului o greşeală strategică, un lucru incorect, dar le vom respecta, pentru a proteja interesele poporului nostru. Nu vom interacţiona, nu vom susţine sancţiunile, dar le vom respecta", a spus premierul Irakului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici