Iran: 20 de persoane ucise şi peste 1000 arestate în violenţele postelectorale - VIDEO

Douăzeci de protestatari au fost ucişi şi peste 1.000 au fost arestaţi la Teheran în cursul manifestaţiilor izbucnite după controversatul scrutin prezidenţial câştigat de Mahmoud Ahmadinejad, anunţă poliţia iraniană, citată de agenţia Fars.

15 afișări
Imaginea articolului Iran: 20 de persoane ucise şi peste 1000 arestate în violenţele postelectorale - VIDEO

Iran: 20 de persoane ucise şi peste 1000 arestate în violenţele postelectorale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia a arestat 1.032 de persoane în cursul recentelor violenţe de la Teheran. Multe dintre persoanele arestate au fost eliberate, altele fac obiectul anchetelor tribunalelor publice şi revoluţionare", declară Ismail Ahmadi Moghaddam, şeful poliţiei iraniene.

"Niciun poliţist nu a fost ucis în cursul violenţelor de la Teheran, dar 20 de protestatari au murit", adaugă oficialul iranian.

Autorităţile iraniene anunţaseră anterior 17 morţi în cursul protestelor, deşi postul Press-TV relata că de fapt sunt 20 de victime, inclusiv opt membri ai miliţiilor islamiste Basij.

Liga iraniană a Drepturilor Omului, cu sediul la Paris, estimează că 2.000 de persoane au fost arestate în cursul manifestaţiilor.

Adversarii lui Ahmadinejad în scrutinul din 12 iunie contestă modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici