Iran: Candidatul propus la funcţia de ministru al Apărării este căutat de Interpol

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Apărării, Ahmad Vahidi, căutat din 2007 de Interpol pentru presupusa sa implicare într-un atentat sângeros antisemit, comis în Argentina, în 1994, a primit, marţi, sprijinul din partea deputaţilor iranieni pentru preluarea funcţiei.

13 afișări
Imaginea articolului Iran: Candidatul propus la funcţia de ministru al Apărării este căutat de Interpol

Iran: Candidatul propus la funcţia de ministru al Apărării este căutat de Interpol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtând uniformă militară, Vahidi şi-a prezentat programul insistând asupra necesităţii consolidării capacităţilor militare ale Iranului, pentru a face mai bine faţă ameninţărilor.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, este cel care i-a popus lui Vahidi funcţia de ministru al Apărării, ocupată anterior de Mohammad Najar, care urmează să devină ministrul Afacerilor Interne.

Guvernul argentinian l-a acuzat pe Vahidi că ar fi implcat într-un sângeros atentat antisemit comis în Argentina, în 1994.

În 2007, Interpolul a distribuit celor 187 de membri ai săi un mandat emis de Guvernul argentinian pentru arestarea lui Vahidi.

Un deputat reformator, Hadi Ghavami, a trimis o scrisoare preşedinţiei Parlamentului, în care anunţa că îşi va "retrage opoziţia faţă de Vahidi şi va vota în favoarea lui, din cauza campaniei de lobby sionist împotriva acestuia".

Un deputat conservator, Gholamreza Karami, la rândul său un fost militar, a cerut deputaţilor să îi ofere lui Vahidi o susţinere masivă pentru ca acesta să se "opună sioniştilor". Ca răspuns, deputaţii au scandat "moarte Israelului".

Deputaţii au început duminică dezbateri asupra listei de 21 de miniştri propuşi de Ahmadinejad, reales la 12 iunie ca preşedinte, şi urmează să procedeze, în principiu, miercuri, la acordarea unui vot de încredere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici