Iranul a descoperit un câmp cu 53 de miliarde de barili de petrol. Anunţul preşedintelui Hassan Rouhani

Iran a descoperit un nou teren petrolier în sudul ţării cu peste 50 de miliarde de barili de petrol crud, a anunţat preşedintele duminică. Această descoperire ar putea îmbunătăţi rezervele ţării în timp ce întâmpină obstacole în vânzările în străinătate, în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite, scrie AP News.

3825 afișări
Imaginea articolului Iranul a descoperit un câmp cu 53 de miliarde de barili de petrol. Anunţul preşedintelui Hassan Rouhani

Iranul a descoperit un câmp cu 53 de miliarde de barili de petrol. Anunţul preşedintelui Hassan Rouhani

Anunţul făcut de Hassan Rouhani a venit în timp ce Iran se confruntă cu sancţiuni devastatoare din partea Statelor Unite, după ce SUA s-a retras din Acordul Nuclear anul trecut.

Rouhani a făcut anunţul în cadrul unui discurs susţinut în oraşul din desert Yazd. Preşedintele a spus că terenul a fost localizat în provincia sudică Khuzestan, acesta fiind un loc crucial pentru industria petrolieră.

Aproape 53 de miliarde de barili ar putea fi adăugaţi la rezervele Iranului, care sunt estimate deja la 150 de miliarde.

„Transmit Casei Albei că în zilele în care vânzările petrolului Iranian au fost sancţionat şi ţara noastră a fost pusă sub presiune, muncitorii şi inginerii ţarii au reuşit să descopere 53 de miliarde de barili într-un teren imens”, a spus Rouhani.

Rezervele se referă la petrolul crud care poate fi extras. Cifrele pot varia în funcţia de ţară din cauza standardelor diferite.

Pentru moment, Iran se situează pe locul patru în lume la depozitele de petrol crud, ţara fiind şi pe locul doi la depozitele de gaze naturale. De asemenea, Iranul împarte un zăcământ offshore în Golful Persic cu Qatar.

Noul teren petrolier ar putea deveni al doilea cel mai mare teren al Iranului după un teren care conţine 65 de miliarde de barili în Ahvaz. Terenul măsoară 2.4000 de kilometri pătraţi, cu un deposit de aproape 80 de metri adâncime, potrivit anunţului lui Rouhani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici