Iranul acuză Statele Unite şi Arabia Saudită de susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

Statele Unite şi Arabia Saudită au oferit susţinere reţelei teroriste Stat Islamic pentru comiterea atentatului de la Teheran, soldat cu 17 morţi, acuză liderii regimului islamist din Iran, afirmând că SUA reprezintă versiunea "internaţională" a organizaţiei fundamentaliste sunnite.

1331 afișări
Imaginea articolului Iranul acuză Statele Unite şi Arabia Saudită de susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

Iranul acuză Statele Unite şi Arabia Saudită de susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

Într-un mesaj de condoleanţe, ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat că atacul terorist "nu va afecta determinarea naţiunii iraniene, dar rezultatul va fi creşterea sentimentelor de ură faţă de Statele Unite şi pentru acoliţi precum Arabia Saudită".

Ministrul iranian al Informaţiilor, Mahmoud Alavai, a declarat că anchetatorii încearcă să stabilească dacă Arabia Saudită a avut vreun rol în atacul terorist de miercuri.

Cu ocazia funeraliilor victimelor, Ali Larijani, preşedintele Parlamentului iranian, a afirmat că Statele Unite sunt versiunea "internaţională" a reţelei teroriste Stat Islamic, acuzând Washingtonul că a vândut democraţia, o referire la un contract de armament semnat recent cu Arabia Saudită, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

La înhumarea victimelor atentatului, mii de persoane au scandat "Moarte Statelor Unite" şi "Moarte pentru Al-Saud", familia regală din Arabia Saudită.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici