CRIZA diplomatică din Qatar: Recep Tayyip Erdogan a aprobat desfăşurarea trupelor turce în regiune

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a aprobat desfăşurarea unor trupe turce în Qatar, semnalând astfel susţinerea statului din Golful Persic în faţa riscului izolării faţă de alte state arabe în urma acuzaţiilor că ar susţine terorismul, informează Reuters.

20799 afișări
Imaginea articolului CRIZA diplomatică din Qatar: Recep Tayyip Erdogan a aprobat desfăşurarea trupelor turce în regiune

SCANDALUL diplomatic din Qatar: Recep Tayyip Erdogan a aprobat desfăşurarea trupelor turce în regiune

Miercuri, oficiali din Parlamentul turc au înaintat un proiect de lege cu privire la alocarea de trupe către baza militară tucă din Qatar.

Preşedintele Turciei a purtat marţi discuţii telefonice cu liderii Qatarului, Rusiei, Kuwaitului şi Arabiei Saudite pentru diminuarea tensiunilor internaţionale.

Arabia Saudită, Egiptul şi alte patru ţări arabe au decis luni să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum SI şi Al-Qaida.

Turcia are relaţii bune cu Qatarul, precum şi cu alţi câţiva vecini din Golful Arab, iar un oficial turc a transmis presei că Ankara doreşte să ajute la rezolvarea acestei dispute.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici