Donald Trump consideră că este "complet exonerat" după declaraţiile lui James Comey privind investigaţia FBI

Preşedintele american Donald Trump a precizat vineri că se consideră "complet exonerat de vină", după ce fostul director al FBI James Comey a declarat că Trump nu s-a aflat sub investigaţie în ancheta privind interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, informează site-ul CNN.

1114 afișări
Imaginea articolului Donald Trump consideră că este "complet exonerat" după declaraţiile lui James Comey privind investigaţia FBI

James Comey a declarat joi, în timpul audierilor din Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, că preşedintele SUA nu a fost implicat în investigaţia FBI privind posibila implicare a Rusiei în campania prezidenţială.

"În pofida faptului că au existat atât de multe declaraţii false şi minciuni, s-a produs o exonerare completă... şi WOW, Comey este un informator!", a precizat Donald Trump pe contul de Twitter.

Pe de altă parte, fostul director al FBI este de părere că Donald Trump l-a defăimat şi a afectat imaginea FBI, după ce a spus că instituţia nu îşi face corect treaba.

James Comey a mai spus că "bunul simţ" i-a dictat să-şi documenteze fiecare dintre cele nouă conversaţii cu Donald Trump, dintr-o multitudine de factori: circumstanţe, subiectele discutate şi natura preşedintelui. Comey susţine că a simţit că "va veni o zi când va fi necesară o stenogramă a discuţiilor", nu doar pentru a se apăra, ci pentru a apăra integritatea FBI.

Comey a subliniat că s-a temut de faptul că preşedintele ar putea să mintă în privinţa conversaţiilor şi că speră să existe şi înregistrări. Ulterior, fostul director al FBI a recunoscut că a arătat notiţele unor persoane din afara Departamentului de Justiţie. Mai exact, la o zi după demiterea lui, Comey a rugat un prieten apropiat, profesor de drept la Universitatea Columbia, să împărtăşească stenograma discuţiilor cu un reporter.

"Simţul meu comun mi-a transmis ce se întâmplă în această situaţie, că el caută să obţină ceva în schimbul menţinerii mele în funcţie. Am simţit că depinde de cum reacţionez eu, dacă voi demonstra loialitate", a spus Comey în faţa Comisiei pentru Informaţii din Senatul american.

Întrebat dacă crede că Donald Trump a obstrucţionat justiţia, James Comey consideră că nu are competenţele necesare pentru a spune dacă discuţia pe care a avut-o cu preşedintele a fost o tentativă de obstrucţionare a justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici