Iranul ameninţă cu o ripostă puternică dacă Marea Britanie face "noi greşeli": ”Vor urma reacţii, iar Londra va fi responsabilă de asta”

Iranul va reacţiona vehement dacă Marea Britanie face "noi greşeli", a avertizat, luni seară, Ministerul iranian de Externe, la o zi după ce ambasadorul britanic a fost reţinut scurt timp pentru participare la un miting neautorizat în Teheran.

13422 afișări
Imaginea articolului Iranul ameninţă cu o ripostă puternică dacă Marea Britanie face "noi greşeli": ”Vor urma reacţii, iar Londra va fi responsabilă de asta”

Iranul ameninţă cu o ripostă puternică dacă Marea Britanie face "noi greşeli": ”Vor urma reacţii, iar Londra va fi responsabilă de asta”

"Dacă Marea Britanie va face noi greşeli, vor urma reacţii severe din partea Iranului, iar Londra va fi responsabilă pentru acest lucru. Prezenţa emisarului britanic la miting încalcă normele diplomatice. Ameninţarea Iranului cu noi sancţiuni după acest caz va genera tensiuni între Teheran şi Londra", a comunicat luni seară Ministerul iranian de Externe.

Guvernul Marii Britanii l-a convocat luni pe ambasadorul iranian pentru a protesta faţă de reţinerea emisarului diplomatic britanic la Teheran.

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reţinut sâmbătă, mai mult de o oră. Diplomatul susţine că nu a participat la protestele din Teheran faţă de doborârea avionului de pasageri ucrainean, argumentând că a crezut că era un marş în memoria victimelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici