Iranul anunţă că va continua programul nuclear

Iranul a anunţat sâmbătă că îşi va continua programul de îmbogăţire a uraniului, la o zi după ce a emis un răspuns la o ofertă internaţională menită să îi sisteze activităţile nucleare.

32 afișări
Imaginea articolului Iranul anunţă că va continua programul nuclear

Iranul anunţă că va continua programul nuclear

Detaliile răspunsului oficial al Iranului, trimis Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă, Javier Solana, nu au fost făcute publice.

În prima sa declaraţie publică după trimiterea răspunsului iranian, putătorul de cuvânt al Guvernului, Gholamhossein Elham, a declarat că Iranul nu intenţionează să discute despre "dreptul său de a îmbogăţi uraniu".

"Poziţia Iranului nu s-a schimbat (în ceea ce priveşte îmbogăţirea uraniului) şi suntem pregătiţi să purtăm negocieri pentru a păstra drepturile nucleare ale Iranului", a declarat Elham, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă.

Iranul susţine că activităţile sale nucleare vizează producerea de energie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici