Iranul ar urma să-şi reducă angajamentele din Acordul nuclear, ca reacţie la reintroducerea sancţiunilor din partea Statelor Unite

Iranul va anunţa noi paşi în direcţia reducerii angajamentelor luate faţă de partenerii din Acordul nuclear semnat în 2015 şi din care Statele Unite s-au retras anul trecut, a informat duminică agenţia de presă Tasnim, citată de Reuters.

501 afișări
Imaginea articolului Iranul ar urma să-şi reducă angajamentele din Acordul nuclear, ca reacţie la reintroducerea sancţiunilor din partea Statelor Unite

Presă: Iranul ar urma să-şi reducă angajamentele din Acordul nuclear

„Organizaţia pentru Energie Atomică a Iranului va anunţa mâine, la reactorul de apă grea de la Arak, paşii care au fost luaţi pentru reducerea angajamentelor Teheranului în cadrul Acordului”, informează agenţia.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. În urma reintroducerii sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la aplicarea unor angajamente asumate prin Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, inclusiv privind eliminarea sancţiunilor economice.

Mai mult, oficiali de la Teheran au comunicat că Iranul ar putea obţine în patru zile uraniu îmbogăţit până la un nivel de puritate de 20%.

Experţii sunt de părere că timpul necesar pentru obţinerea de uraniu cu o puritate de 90%, nivel propice pentru fabricarea de arme nucleare, se înjumătăţeşte în momentul în care uraniul a fost îmbogăţit până la nivelul de puritate de 20%.

În conformitate cu termeni acordului atomic cu marile puteri, Iranul are voie să îmbogăţească uraniu până la un nivel de puritate de 3,67%.

Taguri:
iran,
acord nuclear,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici