Iranul avertizează Israelul că „va regreta” viitoarele atacuri în Siria

Secretarul Consiliului Suprem pentru Securitate Naţională, Ali Shamkhani, a declarat joi că Israelul va avea de suferit dacă va continua să organizeze atacuri asupra armatei siriene şi asupra aliaţilor Guvernului din Damasc, relatează Reuters.

3765 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează Israelul că „va regreta” viitoarele atacuri în Siria

Iranul avertizează Israelul că „va regreta” viitoarele atacuri în Siria

„Regimul israelian a încercat să provoace o criză în Siria, a susţinut în mod direct grupările teroriste şi a atacat forţele armate siriene şi aliaţii acestora care încearcă să combată terorismul”, a declarat Ali Shamkhani.

„Dacă vor continua, se vor confrunta cu măsuri pe care le vor regreta”, a adăugat secretarul.

Autorităţile din Iran şi Rusia au susţinut regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad în cadrul războiului împotriva rebelilor.

Administraţia din Israel a transmis că a coordonat peste 200 de atacuri în ultimii doi ani împotriva forţelor iraniene din Siria, fiind îngrijorată de faptul că Iranul va stabili o prezenţă militară permanentă într-o ţară vecină.

Consiliul Suprem pentru Siguranţă Naţională, condus de preşedintele Hassan Rouhani, se ocupă de stabilirea politicilor de securitate împreună cu liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei.

Declaraţiile lui Shamkhani au fost făcute în timpul unei întâlniri cu omologul său rus Nikolai Patrushev în Teheran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici