Iranul îşi dezvoltă sistemul de apărare civilă. Ce investiţii au realizat

Iranul a echipat 51 de oraşe cu sisteme de apărare civilă, inclusiv cu echipamente ale apărării aeriene, pentru a contracara orice posibil atac străin, au declarat sâmbătă oficiali militari, pe fondul unei escaladări a tensiunilor cu Israelul şi Statele Unite ale Americi, potrivit Reuters.

1108 afișări
Imaginea articolului Iranul îşi dezvoltă sistemul de apărare civilă. Ce investiţii au realizat

Sursa foto: Profimedia

Echipamentele de apărare civilă vor permite Iranului „să identifice şi să monitorizeze ameninţările prin utilizarea unui software non-stop în funcţie de tipul de ameninţare şi de risc", a declarat ministrul adjunct al apărării, generalul de brigadă Mehdi Farahi, citat de presa iraniană.

„În aceste zile, în funcţie de puterea ţărilor, forma luptelor a devenit mai complicată", a declarat Farahi, adăugând că formele hibride de război, inclusiv atacurile cibernetice, biologice şi radioactive, au înlocuit războaiele clasice. El nu a numit ţările care ar putea ameninţa Iranul.

În paralel, generalul de brigadă Qader Rahimzadeh, comandantul cartierului general de apărare aeriană, a declarat că gradul de pregătire a forţelor sale a ajuns la cel mai ridicat nivel.

„Spaţiul aerian al ţării este astăzi cel mai sigur pentru zborurile autorizate şi cel mai nesigur pentru potenţialii agresori", a declarat Rahimzadeh, citat de agenţia de ştiri Mehr.

Iranul a acuzat Israelul şi SUA de atacuri cibernetice în ultimii ani, care au afectat infrastructura ţării. De asemenea, Iranul a acuzat Israelul, care nu a confirmat şi nici nu a negat responsabilitatea, de sabotarea instalaţiilor sale nucleare.

De asemenea, tensiunile militare dintre SUA şi Iran afectează de mult timp regiunea. În cel mai recent incident, produs la începutul acestei săptămâni, Iranul a capturat drone militare americane în Marea Roşie.

Marţi, Marina americană a declarat că a dejucat o tentativă a forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei din Iran de a captura o navă de suprafaţă fără pilot la bord, operată de Flota a 5-a americană în Golf. Iranul a declarat că drona reprezenta un pericol pentru traficul maritim.

Separat, mass-media de stat a anunţat că forţele de securitate din nordul Iranului au arestat 12 adepţi ai credinţei Baha'i interzise. Republica Islamică consideră credinţa Baha'i o ramură eretică a islamului şi îi acuză pe adepţii săi de legături cu Israelul, deoarece un sanctuar proncipal, construit în urmă cu mai mult de un secol, se află în Israel.

Grupuri pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunţat o intensificare a atacurilor asupra minorităţii religioase în ultimele luni, cu zeci de arestări şi distrugerea de case.

Adepţii Baha'i spun că sute de credincioşi au fost încarceraţi şi executaţi de la revoluţia islamică din Iran din 1979. Guvernul iranian neagă că a deţinut sau executat persoane pentru credinţa lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici