Iranul obstrucţionează o anchetă despre presupuse cercetări privind bomba atomică

O anchetă ONU în cazul informaţiilor referitoare la cercetări în Iran pentru dezvoltarea unei bombe atomice a ajuns într-un impas, din cauza lipsei cooperării din partea Teheranului, informează luni un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

32 afișări
Imaginea articolului Iranul obstrucţionează o anchetă despre presupuse cercetări privind bomba atomică

Iranul obstrucţionează o anchetă despre presupuse cercetări privind bomba atomică

"Am ajuns într-un impas", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul ONU, care cunoaşte ultimul raport, cerând Iranului să ia în serios informaţiile pentru a combate suspiciunile conform cărora activitatea sa nucleară nu este pe deplin paşnică.

Raportul confidenţial mai precizează că Iranul a sporit numărul de centrifuge care îmbogăţeasc uraniu la 3.820, de la 3.300 în mai, iar peste 2.000 sunt pe cale de a fi instalate.

Oficialii ONU consideră că Iranul este departe de a rafina suficient uraniu pentru a construi o bombă atomică, dacă ar dori acest lucru. Iranul susţine că programul său nuclear are ca scop doar producerea de energie.

Un oficial iranian a declarat luni că ancheta ONU nu înregistrează progrese deoarece nu a adoptat o abordare adecvată. "Nu au fost progrese deoarece AIEA nu a fost capabilă să adopte o abordare pentru a rezolva problema", a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului.

"Vom continua interacţiunea constructivă şi AIEA ar trebui să adopte o abordare legală şi logică bazată pe dovezi", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici