Iranul poate lansa 11.000 de rachete pe minut, în cazul unui atac

Iranul dispune de capacitatea de a lansa 11.000 de rachete împotriva bazelor inamice în decurs de un minut dacă ţara este atacată, a declarat sâmbătă un comandant al Gardienilor Revoluţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Iranul poate lansa 11.000 de rachete pe minut, în cazul unui atac

Iranul poate lansa 11.000 de rachete pe minut, în cazul unui atac asupra sa

"În primul minut al unui atac inamic împotriva ţării noastre, unitatea de lansare de rachete şi artilerie a forţelor noastre terestre este capabilă să lanseze 11.000 de rachete şi obuze împotriva unor ţinte care ne sunt cunoscute", a declarat generalul Mahmoud Chaharbaghi, un important comandant al Gardienilor Revoluţiei, citat de postul naţional de televiziune, informează RIA Novosti în pagina electronică.

Iranul are date precise despre desfăşurarea în regiune a bazelor militare ale potenţialilor atacatori, a precizat el.

"Un posibil război nu va dura mult, deoarece în câteva zile vom preface în scrum inamicii noştri. Inamicul trebuie să se întrebe dacă este pregătit să sufere pentru prostia sa", a adăugat comandantul.

Comentariile comandantului intervin la câteva zile după ce preşedintele american George W. Bush a avertizat că dacă Iranul nu îşi suspendă programul nuclear, ar putea izbunci un al treilea război mondial. Statele Unite au baze militare în câteva ţări din vecinătatea Iranului, inclusiv mii de trupe în Irak şi Afganistan, care au graniţe comune cu Republica Islamică.

În replică la comentariile lui Bush, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Ali Hosseini, a afirmat joi: "Declaraţiile de acest gen reflectă obictivele expansioniste ale Americii, care vor afecta securitatea internaţională şi va incendia politicile militariste ale administraţiei Statelor Unite".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici