Iranul refuză încetarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului

Iranul a respins sâmbătă orice propunere de încetare a activităţilor de îmbogăţire a uraniului, după ce Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, a prezentat o serie de măsuri în acest sens.

11 afișări
Imaginea articolului Iranul refuză încetarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului

Complexul de la Natanz (Imagine: Mediafax/AFP)

"Dacă propunerile marilor puteri se referă la suspendarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului, atunci nu negociem", a declarat Gholam Hossein Elham, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Teheran.

Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, a prezentat sâmbătă Iranului un set de propuneri ale marilor puteri pentru a încerca să convingă Teheranul să renunţe la activităţile nucleare sensibile. Solana i-a prezentat oferta ministrului iranian de Externe, Manouchehr Mottaki.

Măsurile diplomatice propuse de Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania prevăd susţinere financiară şi tehnică pentru un program nuclear civil şi restabilirea relaţiilor diplomatice cu marile puteri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici