Iranul respinge o echipă feminină de fotbal din cauza pălăriilor alese în locul vălului islamic

Oficialii iranieni în materie de sport au respins recent o echipă feminină de fotbal, din cauza pălăriilor pe care acestea le-au ales în urma unei interdicţii impuse de FIFA ca femeile să poarte văl pe cap în timpul partidelor, informează publicaţia britanică The Independent.

69 afișări
Imaginea articolului Iranul respinge o echipă feminină de fotbal din cauza pălăriilor alese în locul vălului islamic

Naţionala de fotbal feminin a Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, un oficial iranian a respins o nouă echipă feminină de fotbal, formată după ce Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a interzis o echipă iraniană feminină de a participa la o competiţie internaţională din cauza vălului islamic, pe care femeile iraniene trebuie să îl poarte obligatoriu conform religiei.

FIFA a interzis participarea echipei în luna aprilie, după ce Comitetul Olimpic iranian a insistat ca jucătoarele lor să poată juca purtând vălul islamic pe cap.

În Iran toate femeile sunt obligate să-şi acopere părul cu un văl atunci când sunt în zone publice, potrivit Codului de Conduită al Islamului.

În luna mai, Federaţia iraniană de Fotbal anunţase că a ajuns la un compromis cu FIFA în sensul că echipa de junioare va juca la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Singapore, care se derulează în perioada 14 - 26 august.

Miercuri, echipa feminină de tineret la fotbal a probat noul echipament, care a inclus pălăriile cu pricina, într-un meci demonstrativ.

Dar, potrivit agenţiei de ştiri Mehr, oficialul însărcinat cu politica femeilor de la Organizaţia pentru Educaţie Fizică s-a opus cu vehemenţă noii ţinute pe motiv că aceasta nu corespundea rigorilor cerute.

Sursa citată de The Independent nu a putut preciza motivul concret al obiecţiilor oficialului iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici