Iranul şi China anunţă intensificarea cooperării şi contracararea "unilateralismului" occidental

Administraţia Iranului şi China au stabilit, miercuri, intensificarea cooperării pentru a contracara "unilateralismul" naţiunilor occidentale, anunţă preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, în contextul în care ambele ţări au relaţii apropiate cu Rusia.

4196 afișări
Imaginea articolului Iranul şi China anunţă intensificarea cooperării şi contracararea "unilateralismului" occidental

Sursa foto: Profimedia

"Contracararea unilateralismului şi crearea stabilităţii şi a ordinii nu sunt posibile decât prin cooperarea puterilor independente care împărtăşesc aceleaşi idei", a declarat Ebrahim Raisi, după întrevederea pe care a avut-o la Teheran cu ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Politica intangibilă a Republicii Islamice Iran constă în extinderea relaţiior strategice pe termen lung în diverse domenii cu naţiunea chineză", a subliniat liderul ultraconservator iranian.

China rămâne principalul partener comercial al Iranului, deşi volumul schimburilor comerciale scăzuse considerabil ca efect al sancţiunilor impuse de Statele Unite în 2018 împotriva economiei iraniene în efortul de modificare a Acordului nuclear internaţional.

Ebrahim Raisi a subliniat că prioritatea Iranului este aplicarea planului general de cooperare pe următorii 25 de ani, semnat cu Beijingul în martie 2021, un proiect care conţine clauze politice, strategice şi economice. Preşedintele Iranului a notat că actualele "evoluţii regionale şi mondiale demonstrează mai mult ca niciodată valoarea cooperării strategice Iran-China".

Iranul şi China au relaţii apropiate cu Rusia, vizată de sancţiuni internaţionale masive din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici