Iranul nu va transmite Agenţiei Nucleare a ONU imagini din interiorul unor situri nucleare. Explicaţia Teheranului

  • AIEA şi Teheran au încheiat acordul de monitorizare în februarie, dar cooperarea între cele două părţi a fost diminuată.
  • Fostul preşedinte american Donald Trump a retras SUA din acordul internaţional încheiat de Teheran şi puterile mondiale în 2018.
693 afișări
Imaginea articolului Iranul nu va transmite Agenţiei Nucleare a ONU imagini din interiorul unor situri nucleare. Explicaţia Teheranului
Preşedintele Parlamentului iranian a declarat duminică că Teheranul nu va preda niciodată imagini din interiorul unor obiective nucleare iraniene agenţiei de supraveghere nucleară a ONU, în condiţiile în care acordul de monitorizare a expirat, potrivit presei de stat din Iran, citată de Reuters.
 
"Acordul a expirat. Nicio informaţie înregistrată nu va fi dată niciodată Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, iar datele şi imaginile vor rămâne în posesia Iranului", a spus Mohammad Baqer Qalibaf.
 
AIEA şi Teheran au încheiat acordul de monitorizare în februarie, dar cooperarea între cele două părţi a fost diminuată. Acordul a fost prelungit ulterior cu o lună până pe 24 iunie.
 
După ce în 2018 fostul preşedinte american Donald Trump a retras SUA din acordul internaţional încheiat de Teheran şi puterile mondiale şi a reintrodus sancţiuni economice contra Iranului, această ţară a început să încalce treptat prevederile pactului.

Statele Unite şi Iranul poartă negocieri în mod indirect pe tema relansării Acordului nuclear din 2015. La negocierile de la Viena participă reprezentanţii Iranului, Statelor Unite, Uniunii Europene, Germaniei, Franţei, Marii Britanii, Rusiei şi Chinei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici