Israelul a aprobat armistiţiul cu gruparea Hamas - radio

Premierul israelian Ehud Olmert şi ministrul Apărării, Ehud Barack, au aprobat armistiţiul dintre statul evreu şi gruparea Hamas de încetare a violenţelor în Fâşia Gaza, a anunţat, miercuri, postul public de radio israelian.

12 afișări
Imaginea articolului Israelul a aprobat armistiţiul cu gruparea Hamas - radio

Israelul a aprobat armistiţiul cu gruparea Hamas - radio (Imagine: Mediafax/AFP)

Cei doi lideri au adoptat această decizie în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după întoarcerea de la Cairo a generalului în rezervă Amos Gilad, consilierul politic al ministrului Apărării, a informat sursa citată.

Mark Regev, purtătorul de cuvânt al premierului israelian, a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Gilad a declarat, miercuri dimineaţă, pentru postul public de radio că "există un consens cu Egiptul privind un armistiţiu de încetare totală a focului iar dacă vor mai avea loc tiruri (lansate din Fâşia Gaza), oricare ar fi autorii, acestea vor fi încălcări ale acestei înţelegeri".

El a adăugat că are încredere în Egipt pentru a împiedica contrabanda cu armament de pe teritoriul egiptean spre Fâşia Gaza.

Generalul în rezervă a adăugat că statul evreu urmează să demareze negocieri susţinute privind efectuarea unui schimb de prizonieri palestinieni pentru eliberarea militarului israelian Gilad Shalit, răpit în vara anului 2006.

Israelul şi gruparea Hamas au acceptat să respecte, începând de joi, un armistiţiu de încetare a violenţelor în Fâşia Gaza timp de şase luni, au anunţat, marţi, mişcarea islamistă şi Egiptul, care a mediat negocierile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici