Israelul a plasat pe orbită un nou satelit de spionaj vizând Iranul

Un nou satelit israelian de spionaj a fost plasat pe orbită joi, a anunţat Ministerul Apărării, cu scopul de a consolida mijloacele israeliene de a supravegherea activităţile inamicului iranian.

201 afișări
Imaginea articolului Israelul a plasat pe orbită un nou satelit de spionaj vizând Iranul

Israelul a plasat pe orbită un nou satelit de spionaj vizând Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Satelitul de observare Ofek 10, care a fost lansat în spaţiu miercuri seara, cu ajutorul unei rachete cu rază lungă de acţiune de tip Shavit, este mai performant decât modelele anterioare, prezentând capacitatea de a "sări" de la o ţintă la alta, în loc de a "mătura" zone, au declarat oficiali de la minister pentru presă.

Ministrul Apărării Moshe Yaalon a declarat că Ofek 10 va permite o "mai bună gestionare a ameninţărilor apropiate şi îndepărtate, la orice oră (...) şi în orice condiţii meteorologice".

Israelul, considerat singura putere nucleară din Orientul Mijlociu, lucru pe care autorităţile nu l-au confirmat niciodată în mod explicit, suspectează Iranul că vrea, sub acoperirea programului său nuclear civil, să se doteze cu arma atomică.

Teheranul dezminte în termeni categorici aceste acuzaţii.

Înainte de Ofek 10, rachete de tip Shavit au fost utilizate pentru a plasa şase sateliţi de spionaj pe orbită, ultimul la jumătatea lui 2010, de la o bază din sudul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici