Israelul avertizează că va riposta la "ameninţarea" iraniană. Benjamin Netanyahu va aborda acest subiect cu Donald Trump în februarie

Iranul a testat o rachetă balistică, dar "agresiunea" iraniană nu va rămâne fără reacţie, a avertizat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, precizând că va aborda acest subiect cu ocazia întâlnirii pe care o avea cu preşedintele SUA, Donald Trump, la Washington, relatează site-ul YnetNews.com.

3202 afișări
Imaginea articolului Israelul avertizează că va riposta la "ameninţarea" iraniană. Benjamin Netanyahu va aborda acest subiect cu Donald Trump în februarie

Israelul avertizează că va riposta la "ameninţarea iraniană". Benjamin Netanyahu va aborda acest subiect cu Donald Trump în februarie

Donald Trump se va întâlni cu Benjamin Netanyahu la Casa Albă pe 15 februarie, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Sean Spicer.

"Preşedintele Donald Trump aşteaptă să discute despre continuarea relaţiilor strategice, despre cooperarea tehnologică, militară şi între serviciile de informaţii", a precizat Sean Spicer, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

La rândul său, Benjamin Netanyahu a transmis prin Twitter luni seară: "La sfârşitul săptămânii trecute, Iranul a lansat o nouă rachetă balistică. Este o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU. În curând mă voi întâlni cu preşedintele Trump la Washington. Voi exprima necesitatea reactivării sancţiunilor împotriva Iranului, pentru rachetele balistice şi pentru activităţi teroriste, în afară de gestionarea acelui acord eşuat".

Benjamin Netanyahu se referă la acordul nuclear semnat de marile puteri (SUA, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa şi Germania) cu Iranul, un document criticat dur atât de Israel, cât şi de noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

"Ameninţarea iraniană nu poate fi lăsată fără o reacţie", a atras atenţia Benjamin Netanyahu.

Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune - oficial SUA

Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, a anunţat luni seară un oficial din Statele Unite, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Testul a avut loc duminică. Racheta lansată a explodat după 1.010 kilometri, a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Racheta balistică a fost lansată din poligonul militar Semnan, situat în nordul Iranului, în apropiere de Teheran.

Un test cu o rachetă de acelaşi tip a avut loc în iulie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici