Israelul controlează total nordul Fâşiei Gaza

După trei luni de lupte, Israelul controlează total nordul Fâşiei Gaza, unde au fost ucişi peste 8.000 de terorişti Hamas şi peste 30.000 de arme confiscate, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, transmite www.monitorulapararii.ro.

3938 afișări
Imaginea articolului Israelul controlează total nordul Fâşiei Gaza

Israelul controlează total nordul Fâşiei Gaza

Israelul controlează total nordul Fâşiei Gaza, unde au fost ucişi peste 8.000 de terorişti Hamas şi peste 30.000 de arme confiscate, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Militarii israelieni se concentrează acum pe centru şi zona de sud, în timp ce ONU, prin Scott Anderson, directorul Agenţiei UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees), a avertizat că Fâşia Gaza a devenit un loc al morţii şi disperării, un teritoriu de nelocuit, unde peste 90% din populaţie a fost nevoită să-şi părăsească locuinţele. Conform Hamas, peste 22.000 de palestinieni au fost ucişi în Gaza şi alte câteva sute în Cisiordania.

Teroriştii Hamas au ucis peste 1.200 de israelieni în atacul din 7 octombrie şi au luat ostatici peste 240. 137 de ostatici mai sunt încă în mâinele Hamas. Israelul a declanşat o operaţiune terestră în Gaza, una antiteroristă în Cisiordania şi bombardamente în Liban şi Siria pentru a răspunde la lansările de rachete ale grupării Hezbollah, susţinută de Iran.

Premierul Netanyahu a avertizat Libanul că dacă atacurile Hezbollah vor continua, Beirutul va arăta precum Gaza. Statele Unite sunt îngrijorate de posibilitatea extinderii conflictului în Orientul Mijlociu, secretarul de stat Antony Blinken este în al patrulea tur în regiune. După ce a discutat cu preşedintele Erdogan al Turciei despre găsirea unei soluţii post război, acum vizitează Israelul, Cisiordania şi alte cinci state arabe: Iordania, Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici