Pentagonul nu a informat Casa Albă despre spitalizarea lui Lloyd Austin

Departamentul Apărării al SUA a ţinut secrete de Casa Albă informaţii despre spitalizarea şefului Pentagonului, Lloyd Austin, timp de trei zile. „A venit ca un şoc pentru conducerea superioară”, au reacţionat reprezentanţii Casei Albe, potrivit BBC.

791 afișări
Imaginea articolului Pentagonul nu a informat Casa Albă despre spitalizarea lui Lloyd Austin

Pentagonul nu a informat Casa Albă despre spitalizarea lui Lloyd Austin

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost internat luni, 1 ianuarie, pentru complicaţii de sănătate, dar informaţia a devenit publică abia vineri.

Un oficial i-a spus partenerului american al BBC, CBS, că reprezentanţii Casei Albe nu au fost informaţi despre acest lucru decât joi dimineaţă. Consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan şi responsabili ai Casei Albe au fost informaţi abia la patru zile după ce Lloyd Austin a fost admis în spital, a transmis Politico. Jack Sullivan l-a avertizat apoi pe preşedintele Joe Biden, iar Congresul american a aflat cu cincisprezece minute înainte ca ştirea să fie făcută publică, potrivit aceleiaşi surse.

„Recunosc că m-aş fi putut asigura mai bine că cetăţenii sunt corect informaţi. Mă angajez să fac mai bine”, a declarat Lloyd Austin, din spitalul militar Walter Reed de lângă Washington.

Lipsa de transparenţă a stârnit critici din partea Asociaţiei jurnaliştilor de la Pentagon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici