Israelul şi ONU sunt în dezacord cu privire la cifrele privind ajutorul umanitar pentru Gaza

  • Israelul a acuzat miercuri ONU că foloseşte o abordare eronată privind trimiterea ajutoarelor umanitare în Gaza, menită să ascundă propriile dificultăţi de distribuţie.
  • Acest lucru vine pe fondul presiunii tot mai mari asupra Israelului de a permite intrarea mai multor ajutoare umanitare în Fâşie.
114 afișări
Imaginea articolului Israelul şi ONU sunt în dezacord cu privire la cifrele privind ajutorul umanitar pentru Gaza

Israelul şi ONU sunt în dezacord cu privire la cifrele privind ajutorul umanitar pentru Gaza

În timp ce Israelul afirmă că numărul camioanelor cu ajutoare umanitare care intră în Gaza a crescut brusc în ultimele zile, ONU a oferit cifre reduse şi spune că ajutoarele sunt mult prea puţine faţă de cantitatea necesară spre a satisface nevoile palestinienilor din Fâşie.

După şase luni de la începerea ofensivei terestre şi aeriene a Israelului, declanşată de atacul Hamas din 7 octombrie, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori din Gaza au rămas fără adăpost, unele părţi ale enclavei se confruntă cu foametea, iar infrastructura civilă a fost devastată, notează Reuters.

Agenţiile umanitare, inclusiv cele ale ONU, au cerut Israelului să facă mai mult pentru a permite intrarea alimentelor şi a altor ajutoare umanitare şi pentru a facilita distribuirea acestora în Gaza.

În timp ce Israelul a declarat că 419 camioane au intrat luni în Fâşia Gaza, principala agenţie ONU din zonă, UNRWA, a declarat că doar 223 de camioane au intrat în acea zi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici