Israelul şi SUA se află la originea atacului din 5 iulie asupra unui port sirian

Israelul, în cooperare cu Statele Unite, se află la originea raidurilor care au vizat pe 5 iulie rachete depozitate în portul sirian Latakia, atacurile fiind lansate de pe un submarin militar israelian, relatează Sunday Times şi Jerusalem Post.

678 afișări
Imaginea articolului Israelul şi SUA se află la originea atacului din 5 iulie asupra unui port sirian

Israelul şi SUA se află la originea atacului din 5 iulie asupra unui port sirian (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Sunday Times, atacul a fost lansat de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin. Surse americane citate de CNN anunţau sâmbătă că raidurile au fost efectuate de aviaţia militară israeliană.

Conform publicaţiei britanice, atacul a vizat o zonă militară din portul sirian Latakia unde erau depozitate rachete de fabricaţie rusească Iahont P-800.

Atacul israelian a fost coordonat în detaliu cu Statele Unite, vizând 50 de rachete antinavă Iahont P-800, pe care Israelul le considera o ameninţare la adresa forţelor sale navale, scrie Jerusalem Post.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi conflicte între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Conflictul, care s-a extins sporadic în Libanul vecin, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproximativ 95.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici