Israelul, somat să schimbe strategia în Gaza pentru a-şi păstra sprijinul internaţional

Ministrul australian de externe, Penny Wong, a declarat marţi că premierul Benjamin Netanyahu subminează Israelul prin abordarea sa faţă de războiul din Gaza şi a îndemnat ţara să schimbe strategia sau va pierde şi mai mult sprijin internaţional, relatează Reuters.

259 afișări
Imaginea articolului Israelul, somat să schimbe strategia în Gaza pentru a-şi păstra sprijinul internaţional

Israelul, somat să schimbe strategia în Gaza pentru a-şi păstra sprijinul internaţional

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că Netanyahu „face mai mult rău Israelului decât îl ajută”, conducând războiul într-un mod contrar valorilor ţării.

Întrebat marţi despre comentariile sale, Penny Wong a fost de acord şi a spus că sprijinul internaţional pentru Israel va continua să se destrame dacă nu va aborda „catastrofa umanitară” din Gaza.

„7 octombrie a fost un atac terorist şi lumea a fost, pe bună dreptate, foarte înţelegătoare şi solidară cu Israelul în acel moment”, a declarat Wong la Australian Financial Review Business Summit de marţi. „Cred că lumea este îngrozită de situaţia actuală... şi aş spune că, dacă Israelul nu-şi schimbă cursul, va continua să piardă sprijin”.

Războiul a fost declanşat de atacul din 7 octombrie asupra Israelului de către Hamas, în care 1.200 de persoane au fost ucise şi 253 au fost luate ostatice, potrivit bilanţului israelian. Asaltul aerian şi terestru al Israelului asupra Gaza a ucis până acum 31.000 de palestinieni, spun oficialii din Gaza.

Conflictul a provocat strămutarea majorităţii celor 2,3 milioane de locuitori din Gaza, iar ONU estimează că un sfert din populaţie riscă să moară de foame.

Cele mai recente comentarii ale lui Wong cu privire la Israel sunt comune mai multor lideri de stat, printre ei şi aliaţi fideli, care solicită ţării să abordeze criza umanitară din Gaza, în timp ce plănuieşte un atac asupra oraşului Rafah din sudul ţării.

Canada, Australia şi Noua Zeelandă au cerut o încetare imediată a focului umanitar într-o declaraţie comună luna trecută. Wong a declarat că cele trei ţări s-au unit pentru a-şi „amplifica” vocile.

Luni, şeful ONU, Antonio Guterres, a făcut apel la un armistiţiu şi a declarat că ameninţarea cu asaltul asupra Rafah ar putea plasa populaţia din Gaza într-un „cerc şi mai adânc al iadului”.

Israelul a declarat că nu se va opri din război până când nu va eradica organizaţia militantă Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
israel,
gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici