Israelul testează cu succes încă un sistem de interceptare a rachetelor balistice

Israelul a anunţat duminică testarea cu succes pentru prima dată a unui sistem de interceptare a rachetelor balistice, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Apărării.

545 afișări
Imaginea articolului Israelul testează cu succes încă un sistem de interceptare a rachetelor balistice

Israelul testează cu succes un sistem de interceptare a rachetelor balistice (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit acestui text, "prima fază a dezvoltării sistemului David's Sling Weapon s-a încheiat cu un test reuşit de interceptare (a unei rachete balistice) de către o rachetă de tip Stunner".

Acest test s-a desfăşurat în sudul Israelului şi a fost condus de compania israeliană Rafael, care se ocupă de cercetări în domeniul armamentului.

Potrivit televiziunii publice israeliene, testarea sistemului David's Sling a demonstrat că acesta este capabil să intercepteze în timp real rachete balistice cu o rază de acţiune de 50 până la 250 de kilometri.

Tot potrivit comunicatului, acest sistem este dezvoltat în comun de "The Israel Missile Defense Organization" şi "The U.S. Missile Defense Agency", în cooperare cu companiile israeliene ELTA şi Elbit pentru radar.

Israelul dispune în plus de un sistem Arrow II conceput pentru neutralizarea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune, în special iraniene şi siriene.

Un al treilea sistem pus la punct de Israel, Iron Dome, este capabil să neutralizeze rachetele din Gaza cu rază de acţiune scurtă şi medie. Acesta a fost utilizat cu o rată de reuşită de aproape 85 la sută în timpul recentelor confruntări dintre Israel şi grupările armate palestiniene în Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici