Italia: 32 de români, printre imigranţii arestaţi de poliţie

Un număr de 32 de români au fost arestaţi în cursul acestei săptămâni de autorităţile italiene în cadrul unor ample operaţiuni de combatere a infracţionalităţii şi imigraţiei ilegale, alături de alţi peste 350 de străini.

17 afișări
Imaginea articolului Italia: 32 de români, printre imigranţii arestaţi de poliţie

Italia: 32 de români, printre imigranţii arestaţi de poliţie (Imagine: Mediafax Foto)

Aproape 400 de persoane au fost arestate, dintre care peste 100 au fost expulzaţi imediat, în cursul raidurilor derulate la nivel naţional de poliţia italiană în decurs de o săptămână, relatează The New York Times în ediţia electronică.

Poliţiştii au anunţat că peste 100 de persoane dintre cele arestate sunt suspectaţi de încălcare a legilor privind imigraţia, 180 de furt sau prostituţie iar 92 de trafic de droguri. Printre imigranţii arestaţi se numără 50 de marocani şi 32 de români, potrivit poliţiei italiene, citate de cotidianul american.

"Operaţiunea anitimigraţie a fost un lucru pozitiv deoarece populaţia îşi doreşte acest lucru", a declarat Umberto Bossi, ministru pentru Reforme Instituţionale şi Federalism."Populaţia ne cere siguranţă publică iar noi trebuie să i-o oferim", a adăugat acesta.

Imigranţii reprezintă însă o pondere semnificativă în cadrul forţei de muncă din Italia, la fel ca în alte state occidentale confruntate cu fenomenul îmbătrânirii populaţiei şi o rată scăzută a natalităţii. "Industria s-ar închide fără ei, în special fără români, mai ales firmele mici şi mijlocii", a declarat Antonio Ricci, un specialist în imigraţie din cadrul fundaţiei Caritas Migrantes din Roma.

"Oamenii de afaceri sunt foarte preocupaţi de această campanie deoarece au nevoie de forţa de muncă, sunt muncitori buni", a adăugat acesta. "Va fi o mare problemă dacă românii încep să se simtă nedoriţi în Italia şi vor pleca în schimb în Marea Britanie", a subliniat Ricci.

"Nu este acceptabil ca, din cauza câtorva sute de persoane, imaginea celor un milion de români care locuiesc în Italia, fără a menţiona imaginea unei întregi ţări, România, să aibă de suferit", a precizat Maria Mocanu, preşedintele Ligii Românilor din Italia, citată de The New York Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici