Italia a permis unei ambarcaţiuni cu 558 de migranţi să acosteze în Sicilia

  • Italia a permis marţi unei ambarcaţiuni caritabile care transporta sute de migraţi salvaţi de pe mare să acosteze în portul sicilian Augusta.
  • O altă ambarcaţiune cu 440 de persoane aşteaptă în larg permisiunea.
290 afișări
Imaginea articolului Italia a permis unei ambarcaţiuni cu 558 de migranţi să acosteze în Sicilia

Nava Geo Barents, condusă de organizaţia de caritate Doctors Without Borders(MSF), a luat la bord 558 de persoane, în principal africani, în opt operaţiuni separate în largul coastei Libiei în ultimele 11 zile, a spus organizaţia de caritate. Printre aceştia se numără 174 de minori şi o femeie însărcinată în opt luni, potrivit Reuters.

Barca germană de caritate Sea Watch 3 caută, de asemenea, un port pentru a debarca 440 de migranţi pe care i-a salvat în ultimele zile în Marea Mediterană, inclusiv femei şi copii mici. “Vremea se deteriorează… Oricine ar trebui să aibă dreptul de a debarca acum” a scris Sea Watch pe Twitter.

Italia a înregistrat o creştere bruscă a migranţilor cu bărci în ultimele luni, guvernul sperând să obţină un acord cu partenerii Uniunii Europene cu privire la modul de a face faţă fluxului. Până la 28 decembrie, 66.482 de migranţi au ajuns în Italia în acest an, faţă de 34.134 în aceeaşi perioadă a anului 2020, arată datele Ministerului de Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici