Italia ar urma să impună noi restricţii ca urmare a creşterii cazurilor COVD-19

  • Italia are în vedere înăsprirea restricţiilor la nivel naţional ca răspuns la creşterea numărului de cazuri COVID-19, a declarat sâmbătă un important oficial din regiuniea Liguria.
  • Giovanni Toti a declarat că ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, s-a întâlnit sâmbătă cu autorităţile locale pentru a discuta posibile noi etape, relatează Reuters.
1566 afișări
Imaginea articolului Italia ar urma să impună noi restricţii ca urmare a creşterii cazurilor COVD-19

Italia ar urma să impună noi restricţii ca urmare a creşterii cazurilor COVD-19

"Lucrăm la unele măsuri", a spus Toti pe Facebook, adăugând că guvernul va cere şcolilor să alterneze lecţiile online cu cele în persoană şi le va spune companiilor să sporească munca la distanţă.

El a spus însă că oficialii, pentru moment, nu vor introduce o interdicţie de ieşi din casă pe timpul nopţii sau  restricţii pentru baruri şi restaurante.

Noi măsuri ar putea fi aprobate de guvern până luni, potrivit presei italiene.

Italia, prima ţară europeană importantă care a fost lovită de COVID-19, a reuşit să aducă sub control situaţia epidemiologică datorită carantinei rigide de două luni. Dar infecţiile au crescut accentuat în ultimele săptămâni.

Italia a înregistrat 10.010 noi infecţii vineri, potrivit ministerului sănătăţii, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei

Ţara are al doilea cel mai mare număr de morţi din Europa după Marea Britanie, cu peste 36.000 de decese, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici