Italia: Încă o tabără de romi, distrusă de incendiu

O a doua tabără de romi a fost distrusă, luni seară, la periferia sudică a oraşului Milano (nord), în interiorul aşa-numitului Parco del Ticinello.

3 afișări
Imaginea articolului Italia: Încă o tabără de romi, distrusă de incendiu

Italia: Încă o tabără de romi, distrusă de incendiu

Tabăra era compusă din circa 60 de barăci amplasate abuziv, care au fost distruse de incendiul izbucnit în jurul orelor 21.30 (22.30 ora României), relatează cotidianul Il Messaggero, în pagina electronică.

Incidentul nu s-a soldat cu răniţi.

La locul incendiului s-au deplasat cinci autospeciale ale serviciilor de pompieri, maşini de poliţie şi gardienii publici.

Locuitorii taberei de romi au fost adăpostiţi provizoriu, pe parcursul nopţii, în alte barăci din apropiere.

Luni după-amiază, la jumătatea drumului dintre Milano şi Corsico, un alt incendiu puternic izbucnit într-un fost depozit feroviar a distrus complet o tabără de romi din zonă, locuită de circa 50 de persoane. În momentul sosirii la faţa locului, pompierii nu au mai găsit pe nimeni în tabără.

Autorităţile italiene au anunţat că nu exclud un act criminal, însă au declarat că nu există deocamdată elemente care să sprijine ipoteza unui incident rasist. Incendiul ar fi putut izbucni de la focul aprins de romi pentru a arde gunoiul sau pentru a distruge tabăra, înainte de a pleca din zonă, au precizat ele.

Tabăra, ocupată în cea mai mare parte de romi care nu-şi legalizaseră şederea în Italia, fusese improvizată într-un fost depozit feroviar. Iniţial, aici se stabiliseră 300 de romi, însă numărul lor a scăzut la circa 50, după controalele repetate ale forţelor de ordine, la cererea prefectului Valerio Lombardi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici