- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (07.11.2024, 15:56)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Italia solicită sprijinul UE pentru a îndeplini obiectivul de cheltuieli al NATO
Italia a îndemnat joi Uniunea Europeană să garanteze emisiunea de obligaţiuni necesare pentru finanţarea apărării, afirmând că obiectivul NATO de cel puţin 2% din produsul intern brut (PIB) pentru apărare până în 2028 intră în conflict cu noile norme fiscale ale UE, potrivit Reuters.
Urmărește
1090 afișări
Italia solicită sprijinul UE pentru a îndeplini obiectivul de cheltuieli al NATO
În timpul primului său mandat, Donald Trump a insistat ca membrii Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să atingă obiectivul de 2%. Acum că a câştigat un al doilea mandat, cheltuielile reduse pentru apărare riscă să devină o problemă sensibilă pentru administraţia premierului Italiei, Giorgia Meloni.
Este puţin probabil ca Roma să respecte această cerinţă, întrucât estimează cheltuieli de apărare de 1,61% din PIB pentru 2027, chiar dacă 35 de miliarde de euro (37,69 miliarde de dolari) au fost deja alocate pentru apărare până în 2039, a afirmat ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, într-o audiere parlamentară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Se rupe coaliţia PSD, PNL, USR, UDMR înainte de a se forma? Romaşcanu: Probabil că un partid pro-european va trebui să rămână în opoziţie
-
Criza din Siria. Egiptul acuză Israelul că a ocupat porţiuni din teritoriul Siriei după cădera lui Assad. Cum explică Israelul incursiunea
-
Şantierul Naval Severnav din Drobeta-Turnu Severin a încheiat un contract de 4,5 mil. euro pentru construcţia unui corp de navă fluvială. Numele cumpărătorului, ţinut la secret
„Obiectivul NATO este foarte ambiţios şi nu este în întregime compatibil cu cadrul actual de guvernanţă europeană”, a spus acesta.
Într-o audiere separată, ministrul apărării, Guido Crosetto, a declarat în faţa parlamentului că, probabil, va fi nevoie de mecanisme speciale pentru ca finanţarea apărării să aibă un tratament preferenţial, astfel încât să nu influenţeze emisiunea de datorie naţională.
Datoria publică a Italiei, a doua ca mărime din zona euro după Grecia, este prognozată să ajungă la 135,8% din PIB anul acesta, în creştere de la 134,8% în 2023, şi se preconizează că va atinge 137,8% în 2026, urmând să scadă marginal din 2027.
Crosetto, membru de rang înalt al partidului de dreapta Fraţii Italiei al lui Meloni, a solicitat „acoperire şi garanţii europene” pentru a reduce costul dobânzilor la orice creştere a datoriei necesare susţinerii obiectivului NATO, evitând astfel impactul asupra cheltuielilor sociale.
„Acest lucru ar oferi fiecărui stat posibilitatea de a face cheltuielile de apărare complet neutre”, a declarat acesta în cadrul unei audieri în camera superioară a Senatului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Investițiile din România sunt blocate de incertitudini. Cum evoluează criza economică
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Zelenski dezvăluie pentru prima dată pierderile totale ale Ucrainei în războiul lui Putin, în urma unor declarații controversate ale lui Trump
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a combinat cu un preot! Sora lui Theo Rose iubește cu foc. Motivul uluitor pentru care se feresc!
CANCAN.RO
Ce articole vestimentare să nu bagi niciodată la mașina de spălat. Pot fi distruse doar după o simplă spălare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe