Iulia Timoşenko, supravegheată video permanent, cu luminile aprinse

Liderul opoziţiei ucrainene Iulia Timoşenko, aflată în închisoare, este supravegheată 24 de ore din 24 de o cameră de filmat, cu luminile aprinse permanent, într-o încercare de a fi "distrusă psihic şi fizic", a anunţat avocatul său.

2394 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko, supravegheată video permanent, cu luminile aprinse

Iulia Timoşenko, supravegheată video permanent, cu luminile aprinse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iulia Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, fost prim-ministru al Ucrainei, a fost mutată la o închisoare din oraşul Harkiv, la aproximativ 480 de kilometri de capitala Kiev, la 30 decembrie. Potrivit oficialilor de la penitenciar, condiţiile de detenţie aplicate în cazul său sunt necesare securităţii deţinuţilor, citat de Daily Mail în ediţia electronică.

Avocaţii săi, care s-au opus transferului de la Kiev, au declarat că clienta lor suferă de câteva săptămâni de dureri de spate. Oficialii închisorii au afirmat însă că aceasta primeşte îngrijiri, după ce a fost examinată de medici luna trecută.

"Supravegherea video nu este interzisă de lege", a declarat într-un comunicat Ivan Pervuşkin, comandantul închisorii. "Pentru monitorizarea video permanentă trebuie să fie suficientă lumină în celule", relatează Yahoo News.

"Lumina este îndreptată spre patul pe care stă ea (...). Supravegherea video şi lumina directă, imposibilitatea de a dormi bine şi lipsa asistenţei medicale, toate au un singur scop, să o distrugă psihic şi fizic pe Iulia Volodimirivna", a apreciat avocatul acesteia, Serghei Vlasenko.

Avocatul a adăugat că preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, este responsabil pentru condiţiile în care este ţinută Timoşenko. "Toate acestea sunt făcute la ordinul lui Ianukovici, pentru a umili liderul opoziţiei ucrainene", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici