Iulia Timoşenko, transferată la o închisoare pentru femei din estul Ucrainei

Opozanta Iulia Timoşenko, ce a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a fost transferată vineri de la centrul de detenţie din Kiev într-o închisoare din regiunea Harkiv, din estul Ucrainei, a anunţat administraţia penitenciarelor.

545 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko, transferată la o închisoare pentru femei din estul Ucrainei

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Timoşenko, încarcerată din august la centrul de detenţie Lukianivski din Kiev, "a fost trimisă în regiunea Harkiv", a anunţat administraţia pe site-ul său de Internet.

Serviciul de presă al fostului premier a precizat, la rândul său, că aceasta va fi transferată la închisoarea pentru femei Kaceanivska din Harkiv, una dintre cele mai importante din Ucraina. Aici sunt încarcerate între 800 şi 1.000 de femei, potrivit Interfax.

Încarcerată în august, Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în perioada în care era premier, acorduri privind gazele cu Rusia, considerate ca fiind defavorabile ţării sale.

Ea a fost condamnată să plătească societăţii de stat Naftogaz aproximativ 200 de milioane de dolari, ce reprezintă pierderi legate de aceste acorduri, potrivit deciziei primei instanţe.

Săptămâna trecută, justiţia ucraineană a respins apelul acesteia. Opozanta, care nu poate merge din cauza unor dureri de spate puternice, potrivit apropiaţilor săi, şi avocaţii săi nu au fost prezenţi la audiere, în semn de protest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici