Iulia Timoşenko va face apel săptămâna viitoare, deşi nu crede în rezultatul acţiunii

Opozanta Iulia Timoşenko, fost premier ucrainean, va face săptămâna viitoare apel împotriva condamnării la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a anunţat miercuri unul dintre avocaţii săi, care a adăugat că nu crede că va obţine câştig de cauză pentru clienta sa.

162 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko va face apel săptămâna viitoare, deşi nu crede în rezultatul acţiunii

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ne facem iluzii cu privire la o eventuală anulare a hotărârii, (dar) vom face apel săptămâna viitoare", a anunţat avocatul Iuri Suhov pe site-ul Iuliei Timoşenko, care a acuzat întotdeauna regimul ucrainean că a organizat un proces "politic" împotriva sa.

"Noi credem că se va face tot ce este posibil pentru întârzierea recursurilor noastre împotriva acestei hotărâri, cu scopul de a ne împiedica să depunem o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", a adăugat el.

CEDO examinează cazuri doar după epuizarea tuturor căilor de recurs la nivel naţional.

Încarcerată de la începutul lui august, Timoşenko a fost condamnată marţi la şapte ani de închisoare pentru "abuz de putere", o hotărâre denunţată de Uniunea Europeană (UE) şi care a răcit relaţiile între Bruxelles şi Kiev, în pofida faptului că acesta caută o apropiere.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a sugerat că ar putea fi studiată o revizuire a legislaţiei privind "abuzul de putere", lucru care ar putea permite o revizuire a pedepsei pronunţate împotriva opozantei.

Avocatul lui Timoşenko a subliniat că, în cazul în care va fi adoptată o asemenea reformă, "condamnarea va trebui să fie anulată în totalitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici